Deep Tissue Massage

25 min. –   € 55,00
50 min. –   € 109,00

De deep tissue massage is een massagevorm die wordt gebruikt om spierspanningen en verklevingen te verminderen. De masseur kan hierbij zijn ellebogen, onderarmen, vingers en knokkels gebruiken om obstructies in jouw weefsels aan te pakken.

Bij een dieptemassage wordt nooit het gehele lichaam gemasseerd, maar hooguit één of twee zones die je eventueel op voorhand aangeeft en bijgevolg worden deze zeer nauwkeurig aangepakt.

Door de combinatie van diverse diepgaande technieken uit zowel de fasciatherapie als de ontspanningsmassage kan men breder werken dan bij een klassieke sportmassage.

Is de Deep Tissue Massage geschikt voor mij?

Een deep tissue massage richt zich meestal op een specifiek probleem, zoals (chronische) spierpijn, pijn t.g.v. een verkeerde houding en stress gerelateerde pijn. Zeker mensen die een hele dag achter een computer zitten zijn gebaat bij een deep tissue massage.

Daarnaast is dit ook aangewezen voor sporters na een intensieve work-out of sportprestatie. Het bevordert het herstel, houdt het weefsel soepel en voorkomt blessures.

De voordelen van een deep tissue massage zijn niet alleen spier- en pijngerelateerd, maar verlagen ook de bloeddruk, hartslag en het stresshormoon ‘cortisol’ waardoor je na deze massage makkelijker kunt ontspannen in vele verschillende situaties.

Goed om te weten over de Deep Tissue Massage

Veel mensen associëren een deep tissue massage met pijn, dit hoeft niet altijd het geval te zijn. De diepe druk is meestal wel nodig om knopen en verklevingen los te maken, spieren te stretchen en weefsel weer soepel te krijgen. De masseur stemt zich echter ten alle tijden af op jouw ademhaling en jouw pijngrens zodat de massage nooit als onaangenaam wordt ervaren.

Wees nooit bang om aan te geven wanneer het voor jou te zwaar wordt, elke pijngrens is anders.

Het is ook aan te raden om je behandelaar van te voren in te lichten over eventuele pijnpunten. Hij of zij kan tijdens de behandeling hier rekening mee houden en er extra aandacht aan besteden. Soms zijn je klachten niet met één enkele behandeling te verhelpen.

Indien er vervolgsessies aangewezen worden, zal de masseur dit aan jou voorstellen.

Na de behandeling kan je lichaam wat stijf of pijnlijk aanvoelen. Het is dan belangrijk om het goed te laten herstellen en wat rustiger aan te doen door zwaar inspannende activiteiten te vermijden.

Wanneer onderga ik de deep tissue massage best niet?

Een deep tissue massage is niet geschikt wanneer je last hebt van acute ontstekingen, open wonden, broze botten of recentelijke botbreuken, tumoren of een abdominale hernia (buikwandbreuk). Ook als je recent bent geopereerd of chemotherapie hebt gehad, is het verstandig om eerst met je huisarts te overleggen voordat je een dieptemassage boekt.

Deep tissue Massage bij Elaisa Energetic Wellness

Tip

Om de effecten van een deep tissue te vergroten is het aan te raden om voor de massage een sauna te nemen, waardoor de algemene bloedcirculatie en relaxatie al zijn intrede kan doen.

Na de massage tien minuutjes tegen onze infraroodlampen vertoeven, vergemakkelijkt de integratie van de behandeling.

Denk eraan om voldoende water te drinken, dit helpt om de spieren te hydrateren en te ontdoen van afvalstoffen, die zijn losgekomen tijdens de massage.

Aanbod

Ontdek het volledig aanbod van Elaisa

Nieuwsbrief

Ontvang regelmatig het laatste Elaisa nieuws