connect to your inner nature

Over Elaisa Energetic Wellness

Egypte-Lemuria-Atlantis-Inner-Source-Activation

Elaisa Energetic Wellness omarmt je met haar geometrische vormen en biedt alles om je tot complete ontspanning te leiden. Hier is vooral ruimte om voluit te genieten en tot rust te komen in het diepste van jezelf. Elaisa staat voor Egypte – Lemuria – Atlantis – Inner Source Activation.

In verbinding met de prachtige natuur van het Nationaal Park Hoge Kempen omringt onze wellness je met verschillende stijlen, beelden en symbolen uit zeer oude wereldculturen. Een verstilling die doorwerkt tot diep in je lichaam en je helpt om een nieuwe balans te vinden, vol energie.

Elke mens is uniek en heeft dus ook een eigen manier van ontspannen. Om die reden reikt ons uiteenlopende aanbod, bijzonder in Europa, veel verder en dieper dan de traditionele wellness. Het is een verademing, die je huiswaarts doet keren met rust, energie en verwondering.

Onze aanpak is gebaseerd op vijf pijlers:

  1. Natuur en omgeving
  2. Wellness
  3. Geometrie en Kristallen
  4. Gezondheid
  5. Persoonlijke ontwikkeling

Natuur en omgeving

De natuur heeft een enorm helend effect op ons welzijn

Wij maken er met zijn allen deel van uit. En zeker Elaisa door haar natuurlijke ligging in een 5750 ha groot natuurpark in Limburg.

Onze wellness ligt op een zeer bijzondere locatie in het Nationaal Park Hoge Kempen, met uitzicht op het meer en de mijnterril. Hier ervaar je een zeer rustgevend, speciaal contact met de natuur. Elaisa is met respect voor de omgeving in het natuurlijk landschap geplaatst.

Om die reden integreren we graag de kwaliteiten van de natuur in onze werking. Voor de baden in de wellness gebruiken we zuurstofwater dat de gezondheid en hygiëne van mens en natuur respecteert.

We doen er alles aan om de inheemse flora en fauna te laten floreren. Zo creëren we op het terrein speciale woonplekken voor de dieren, beperken we het geluid en het licht tot het absoluut minimale en zijn we enkel via de elektrische shuttle en bootjes bereikbaar.

De natuur overtreedt nooit haar eigen wetten.

– Leonardo Da Vinci

Wellness

Wellness is van alle tijden

Niet voor niets luidt een gezegde: “Een bad is een plek waar je je zorgen wegwast.” Tot rust komen en even afstand nemen van je leven kon reeds in de badhuizen van de Grieken en de Romeinen, de hamams in het Ottomaanse rijk of de minerale baden van de Inca’s.

Ook Plato verwees er al naar via de mysteriescholen in Egypte of Atlantis. De traditie van ontspanning in sauna’s, baden, stoombaden, aangevuld met massages en behandelingen is eeuwenoud, en elke cultuur geeft er zijn eigen invulling aan. Geen betere manier om terug tot je essentie, je oorsprong te komen.

Uniek wellness-aanbod van Elaisa Energetic Wellness met o.a. hamam en groot stoombad, sauna,...

Het lichaam in goede gezondheid houden is onze plicht.Anders kunnen we nooit onze geest sterk en helder houden.

– Buddha

Geometrie en kristallen

Elaisa Energetic Wellness is een samensmelting van de oudheid en de huidige tijd

Het gebouw ligt op het kruispunt van de windrichtingen, met uitzicht op de allermooiste zonsondergangen in het westen.

Volgens oude culturen herbergt geometrie het mysterie van de schepping. Alles in het universum bestaat uit de opbouw van vaste geometrische verhoudingen, zoals de samenhang van moleculen en atomen, de wederkerige verhoudingen in het lichaam van mens en dier of de gestructureerde of spiraalvormige opbouw van bloemen, schelpen, kristallen, …

Deze intense samenwerking van de geometrie kan je overal in de architectuur van Elaisa terugvinden. De geometrische vormen, de natuurlijke materialen en de vele kristallen die in het gebouw verwerkt zijn, zorgen voor een energetische sfeer in het gebouw en creëren een bijzonder gevoel van rust.

Er is geometrie in het trillen van snaren. Er is muziek in het zich spreiden der sferen.

– Pythagoras

Gezondheid

Al sinds 2000 onderzoekt Elaisa op diepgaande wijze verschillende manieren om tot opperste ontspanning en via een gezonde leefstijl tot zelfontplooiing te komen. In Elaisa Energetic Wellness brengen we het resultaat van die zoektocht samen in de krachtigste en meest bijzondere behandelingen en ceremonieën uit o.a. de Ayurveda, de Mazdaznan, of via detoxen.

Door ontgiftiging, ademhalingstechnieken en bewegingsleer, krijg je meer kennis van ‘leven’ en word je gezonder door de juiste gedachten. Ook gezonde voeding is hierbij van uiterst belang: Bij Elaisa spelen biologische en vegetarische (streek)producten een bijzondere rol. Ook de wellness, de reinigende en voedende producten die we in onze behandelingen gebruiken, zijn op natuurlijke basis geselecteerd, zonder parabenen en dierproefvrij.

Uiteraard kan je bij onze welzijnscoaches steeds terecht voor adviezen en behandelingen passend voor jouw leefstijl.

Gezondheid is één van de vijf pijlers van Elaisa Energetic Wellness. Een uniek aanbod aan wellness en sauna-faciliteiten nabij Maasmechelen

Wanneer je een vredevolle vreugde voelt, dan ben je in de buurt van de waarheid.

– Rumi

Persoonlijke ontwikkeling

Alle grote filosofen, geschiedschrijvers zijn het erover eens: enkel vanuit opperste ontspanning maak je gemakkelijker contact met je eigen essentie. Door -letterlijk- even stil te staan, innerlijke rust en eenheid met de wereld te ervaren, krijg je inspiratie en ideeën, wordt in stilte duidelijk wat er écht toe doet in het leven.

Soms besef je dat het leven zomaar voorbij raast en dat je misschien een ander pad wilt inslaan. Uit ons vrij complete aanbod is er altijd iets te kiezen dat bij je past. Zo komt er verbinding met je innerlijke natuur en is het een stap in jouw persoonlijke ontwikkeling, zelfkennis en zelfrealisatie.

Onze speciaal ontwikkelde klankconcertruimte en kristallen kunnen hierbij helpen.

Muziek en ritme vinden hun weg tot in de geheime plaatsen van de ziel.

– Plato