De vijf pijlers van Elaisa

Natuur en omgeving

Wij maken er met zijn allen deel van uit. En zeker Elaisa door zijn natuurlijke ligging in een 5750 ha groot natuurpark in Limburg.

Onze wellness ligt op een zeer bijzondere locatie in het Nationaal Park Hoge Kempen, met uitzicht op het meer en de mijnterril. Hier ervaar je een zeer rustgevend, speciaal contact met de natuur. Elaisa is met respect voor de omgeving in het natuurlijk landschap geplaatst.

Om die reden integreren we graag de kwaliteiten van de natuur in onze werking. Voor de baden in de wellness gebruiken we zuurstofwater dat de gezondheid en hygiëne van mens en natuur respecteert.

We doen er alles aan om de inheemse flora en fauna te laten floreren. Zo creëren we op het terrein speciale woonplekken voor de dieren, beperken we het geluid en het licht tot het absoluut minimale en zijn we enkel via de elektrische shuttle en bootjes bereikbaar.

Wellness

Niet voor niets luidt een gezegde: “Een bad is een plek waar je je zorgen wegwast.” Tot rust komen en even afstand nemen van je leven kon reeds in de badhuizen van de Grieken en de Romeinen, de hamams in het Ottomaanse rijk of de minerale baden van de Inca’s.

Ook Plato verwees er al naar via de mysteriescholen in Egypte of Atlantis. De traditie van ontspanning in sauna’s, baden, stoombaden, aangevuld met massages en behandelingen is eeuwenoud, en elke cultuur geeft er zijn eigen invulling aan. Geen betere manier om terug tot je essentie, je oorsprong te komen.

over elaisa - vijf peilers

Geometrie en kristallen

Het gebouw ligt op het kruispunt van de windrichtingen, met uitzicht op de allermooiste zonsondergangen in het westen.

Volgens oude culturen herbergt geometrie het mysterie van de schepping. Alles in het universum bestaat uit de opbouw van vaste geometrische verhoudingen, zoals de samenhang van moleculen en atomen, de wederkerige verhoudingen in het lichaam van mens en dier of de gestructureerde of spiraalvormige opbouw van bloemen, schelpen, kristallen, …

Deze intense samenwerking van de geometrie kan je overal in de architectuur van Elaisa terugvinden. De geometrische vormen, de natuurlijke materialen en de vele kristallen die in het gebouw verwerkt zijn, zorgen voor een energetische sfeer in het gebouw en creëren een bijzonder gevoel van rust.

Gezondheid

Bij Elaisa staat ontspanning, een gezonde levensstijl en zelfontwikkeling centraal.

Via ons ruim aanbod kan je genieten van Skin & Body Care, sauna’s, massages, holistische behandelingen en veel meer.

Gezondheid is één van de vijf pijlers van Elaisa Energetic Wellness. Een uniek aanbod aan wellness en sauna-faciliteiten nabij Maasmechelen

Persoonlijke ontwikkeling

Alle grote filosofen, geschiedschrijvers zijn het erover eens: enkel vanuit opperste ontspanning maak je gemakkelijker contact met je eigen essentie. Door -letterlijk- even stil te staan, innerlijke rust en eenheid met de wereld te ervaren, krijg je inspiratie en ideeën, wordt in stilte duidelijk wat er écht toe doet in het leven.

Soms besef je dat het leven zomaar voorbij raast en dat je misschien een ander pad wilt inslaan. Uit ons vrij complete aanbod is er altijd iets te kiezen dat bij je past. Zo komt er verbinding met je innerlijke natuur en is het een stap in jouw persoonlijke ontwikkeling, zelfkennis en zelfrealisatie.

Onze speciaal ontwikkelde klankconcertruimte en kristallen kunnen hierbij helpen.

Aanbod

Ontdek het volledig aanbod van Elaisa

Nieuwsbrief

Ontvang regelmatig het laatste Elaisa nieuws