Cranio Sacrale Behandeling

Iedere dag behalve op donderdag en zondag.
50 min. –   € 99,00

Tijdens de behandeling kan jouw hele lichaam, zowel de voor- als achterzijde, aangeraakt worden. Vooral de wervelkolom, het hoofd, het sacrum en de heupen staan het meest centraal. De behandelaar bepaalt tijdens de sessie welke zones extra aandacht verdienen. Deze behandeling kan in principe met kledij aan ondergaan worden.

Elke behandeling heeft allereerst als doel terug een balans te creeëren tussen het ortho- en het parasympatisch zenuwstelsel. Het orthosympatisch zenuwstelsel wordt geactiveerd bij stresserende situaties. Het parasympatisch zenuwstelsel dient daarentegen ervoor om de rust in ons lichaam te laten wederkeren. Het bekomen van deze balans is het doel van deze behandeling.
Met grote gevoeligheid nemen cranio sacraal therapeuten de interne ademhaling van het lichaam waar tijdens de behandeling.
Fysieke klachten zijn vaak het gevolg van psychische belasting. Net door deze emotionele blokkades ‘aan te raken’, ontlast de therapeut het lichaam en word je uitgenodigd tot bewustwording en transformatie.

Ten gevolge van een snelle, hedendaagse levensstijl met voortdurende stress kan het ortosympatisch zenuwstelsel te lang te geactiveerd zijn, met als gevolg een hogere hoeveelheid van het stresshormoon ‘cortisol’. Hierdoor daalt de lichamelijke en geestelijke immuniteit.  Wij zullen daarom net, met zachte druk, veel aandacht geven aan de plaatsen die in contact staan met het parasympatisch zenuwstelsel. We gaan hierbij vooornamelijk jouw schedel (cranio) en het heiligbeen (sacrum) ontprikkelen.
Naast het sacrum (heiligbeen) worden er vaak meerdere handposities gedaan op en rondom de schedel, maar er kan eveneens via de voeten of onderbenen gewerkt worden. Cranio-sacraaltherapie ondersteunt het zenuwstelsel en bevordert centering, aarding, ontspanning en innerlijke rust.

Net als in de osteopathie, is vaak één behandeling niet voldoende om diepgaande problematiek te behandelen. Het kan zijn dat pas meerdere sessies een gewenst eindresultaat brengen. De behandelaar zal na de behandeling met jou overleggen en je eventueel vrijblijvend vervolgsessies voorstellen.

Onze benaderingswijze van cranio-sacraaltherapie sluit aan bij de biodynamische stroom van pionier Franklyn Sills.

Wanneer is de cranio sacrale behandeling iets voor jou?

De behandeling is aangeraden bij tekenen van overprikkeling, overgevoeligheid, stress, overspanning, mentale vermoeidheid en/of emotionele onbalans.

* Deze behandeling kan niet in duo geboekt worden.

Aanbod

Ontdek het volledig aanbod van Elaisa

Nieuwsbrief

Ontvang regelmatig het laatste Elaisa nieuws