Yoga

50 min. –   € 18,00
Deze beleving is enkel te boeken in combinatie met een dagentree of avondentree

Yoga heeft als doel het verbinden van lichaam en geest door middel van de ademhaling om je een beter en gelukkiger leven te geven. Een filosofie of levensstijl die je stilte, rust, vrede, evenwicht, geluk en lenigheid brengt. Hierdoor kan de energie beter door je lichaam stromen en zal je lichaam beter gaan functioneren.

Bij Elaisa bieden we je wekelijks yogasessies aan en dit in onze prachtige yoga- en meditatieruimte.

Hatha Yoga

op woensdag, donderdag en vrijdag.

Ha & Tha.
‘Ha’ betekent in het oude Sanskriet zon en staat voor het actieve, het mannelijke, Yang.
‘Tha’ betekent in het oude Sanskriet maan en staat voor het vrouwelijke, de kalme, Yin.
Yoga betekent verbinden.
Bij de Hatha Yoga verbinden we het mannelijke, de activiteit door bepaalde asana’s aan te nemen en het vrouwelijke, de rust door ademhalingsoefeningen en meditatie.
Hierdoor komen we in contact met onszelf en ervaren we innerlijke harmonie en rust.

Yin Yoga

op zondag en maandag.

Yin Yoga is een zeer zachte en meditatieve vorm van yoga. Je blijft langer in een bepaalde houding zitten of liggen, meestal 3 tot 5 minuten. Hierdoor kun je de dieperliggende spieren bereiken en ruimte creëren in het bindweefsel dat zich bevindt rondom de spieren en de gewrichten. Het kalmeert het zenuwstelsel en het is zeer gunstig voor de ligamenten en botten. Het bindweefsel en de gewrichten worden daarenboven hersteld, versterkt én versoepeld. Yin Yoga stimuleert ook het energetisch lichaam aangezien de meridianen geprikkeld worden.

Na de oefeningen observeren we en voelen we telkens na wat de houding met ons lichaam gedaan heeft. Zo worden we ook meer bewust van ons lichaam en leren we onze grenzen beter aanvoelen. Het is dus een sessie waar je helemaal naar jezelf toekeert en écht naar je lichaam gaat luisteren.

Aanbod

Ontdek het volledig aanbod van Elaisa

Nieuwsbrief

Ontvang regelmatig het laatste Elaisa nieuws