connect to your inner nature

Temazcal

90 min. – € 20,00
17:30 – 19:00

Onze behandelingen, massages en groepssessies dienen steeds voorafgaand jouw bezoek gereserveerd te worden telefonisch 0032 (0) 89 39 09 96 of via mail  info@elaisawellness.com.

De Temazcal is uniek in de Benelux en wordt op traditionele en originele manier begeleid door Mexicaanse Temazcaleros. Een onvergetelijke en zeer diepgaande ervaring.

In deze Mexicaanse zweethut wordt je lichaam op ceremoniële wijze gereinigd. De Temazcal representeert symbolisch de baarmoeder en mensen kunnen de ceremonie als een wedergeboorte ervaren. Dit zweethutritueel gebeurt dagelijks in een koepelvormige structuur gemaakt uit steen en klei. Je hebt zicht op de vier windstreken, waarna de toegang tot hen afgesloten wordt en je in volledige duisternis gehuld zal zijn. Nadat je uit de Temazcal komt kan je direct het meer induiken.

De ceremonie wordt instrumentaal begeleid met onder andere de schelp en andere typisch Mexicaanse muziekinstrumenten. Mexicanen opgegroeid met de ceremoniën van de Temazcal, de zogenoemde Temazcaleros (sjamanen uit Mexico) gaan je hierbij begeleiden op de traditionele manier.

Onze sauna's

Ontdek de andere sauna’s van Elaisa

Aanbod

Ontdek het volledig aanbod van Elaisa