Vuurloop ceremonie

17:30 – 21:30 – € 89,00

Versterk je zelfvertrouwen.

Kleding ter beschikking.

Vanwege het internationale karakter van Elaisa wordt de begeleiding in het Nederlands of Engels gegeven.

Deze beleving kan ook geboekt worden als arrangement met een avondentree (€ 115,00).

Wat is vuurlopen?

Vuurlopen is op blote voeten over een tapijt gloeiend hete kolen van ongeveer 6 meter lang en 2 meter breed.
“Op blote voeten over hete kolen lopen”, zegt de mainstream georiënteerde mens, “is niet zo’n intelligente bezigheid.” Op zich een kloppende uitspraak. Vuurlopen is geen rationele, nuttige vaardigheid.
Toch vindt de vuurloop al duizenden jaren plaats. Steeds meer raakt het geïntegreerd in de samenleving van nu.

 

Hoe komt dat?

Een eenvoudig antwoord: omdat het iets goeds doet voor de mens en de mensheid. Iets dat werkt, leeft door. Over eeuwen heen heeft dit ritueel zichzelf telkens opnieuw bewezen en de kracht hiervan kan jij ervaren in Elaisa.

 

De gedachte achter de vuurloop

Onbewust wordt wat we doen en wie we zijn, gedicteerd vanuit onze angsten diep in ons. Angsten waar we onszelf niet van bewust zijn, bepalen ons doen en laten en beperken ons in het nemen van beslissingen.
Vuurlopen gaat nu net over jouw angst te overwinnen die dan op zijn beurt moet aantonen dat angsten ons eigenlijk alleen maar beperken in onze persoonlijke groei.

Van daaruit wordt er een kracht ontwikkeld om nieuwe bewegingen te maken, om nieuwe stappen te zetten, om risico’s te nemen. Er wordt zelfvertrouwen ontwikkeld. Vuurloop kan zodoende een mooie aanzet zijn om echte verandering door te voeren in je persoonlijke ontwikkeling.

“Wie ooit letterlijk door het vuur gegaan is, weet pas wat hij aankan en beseft bij problemen dat hij ooit voor hetere vuren stond.”

Vuurlopen is zo oud als de mens zelf en wordt nog altijd actief beleefd, waar ook ter wereld. De Amerikaan Tolly Burkan leerde dit ‘vergeten ritueel’ van een Tibetaanse monnik. Hij bestudeerde het fenomeen 21 jaar lang en begeleidde tal van ondernemingen, zoals Microsoft, Medlife, Remax… in het vuurlopen.
Door het steeds groeiende succes leidde hij enkele mensen op in de kunst van het vuurlopen. Eéntje daarvan was Peggy Dylan die het vuurlopen opnieuw naar Europa bracht en hier ook enkele mensen opleidde. Binnen het Elaisa Team hebben we trainers die opgeleid “fire-walk-instructors” zijn volgens de leer en school van Peggy Dylan.
Zij leidden reeds honderden mensen met succes over het vuurtapijt…

Deze unieke levenservaring dat ervoor zorgt dat je jezelf beter zal leren kennen en je zelfvertrouwen doet laten groeien.

 

Waarom over hete kolen van 800° ?

Dit is een ervaring die nooit meer wordt vergeten. Telkens je voor moeilijke beslissingen staat denk je terug aan de kracht die je toen zelf ontwikkeld had om de schijnbaar onmogelijke opdracht van het vuurlopen tot een goed einde te brengen.
Misschien is dit één van de moeilijkste opdrachten die jullie als team ooit samen zal vervullen. Samenwerking en steun staan hier centraal.
Dit is geen magie, trucje of attractie. Het is een oefening die je zal uitdagen echt te ervaren wat wholeness is.
Wanneer je zover bent om de stap te zetten, zal je ontdekken dat je nog nooit zo bewust bent geweest van wat je aan het doen bent.
De voorbereidingen hebben niets te maken met hypnose of trance.
Integendeel, het opent je ogen, het confronteert je met je eigen kunnen.
Je ontdoet je ego en je leer jouw ‘deeper self’ echt te vertrouwen.

Dit proces kan confronterend zijn voor jezelf alsook voor de groep.

“Wat door het vuur gaat komt er nooit in dezelfde hoedanigheid uit”

Programma Vuurloop Ceremonie 2023-24

Selecteer een datum om je ceremonie te reserveren

Aanbod

Ontdek het volledig aanbod van Elaisa

Nieuwsbrief

Ontvang regelmatig het laatste Elaisa nieuws