Algemene voorwaarden

 

Artikel 1. Algemeen

1.1 Dit zijn de Algemene Voorwaarden van Elaisa Energetic Wellness te Nationaal Parkstraat 7, 3650 Dilsem-Stokkem, uitgebaat door MU-VALLEY BV, met zetel te Koninginnelaan 58/60, 3630 Maasmechelen en KBO-nummer 0824.845.735 (“Elaisa Wellness”, “wij”, “ons”).

1.2 Deze Algemene Voorwaarden bevatten en beheersen de volledige overeenkomst tussen de klant en Elaisa Wellness, met betrekking tot het geheel van de door ons aangeboden behandelingen, diensten en/of producten.

Onverminderd de toepassing van eventuele bijzondere voorwaarden die zijn opgenomen in een afzonderlijke schriftelijke overeenkomst, zijn deze Algemene Voorwaarden van toepassing op alle diensten, behandelingen en/of producten aangeboden door Elaisa Wellness aan haar klanten. Dit geldt ook voor een enkel bezoek aan het saunagedeelte van onze wellness zonder behandeling of arrangement. Tenzij uitdrukkelijk anders schriftelijk overeengekomen, zijn geen andere (algemene) voorwaarden, in het bijzonder die van de klanten, van toepassing. lngeval van tegenstrijdigheid tussen deze Algemene Voorwaarden en enige afzonderlijke schriftelijke overeenkomst, prevaleren de bepalingen van de schriftelijke overeenkomst.

1.3 Deze Algemene Voorwaarden zijn steeds vrij te raadplegen op de website of steeds verkrijgbaar op eerste verzoek aan de receptie van Elaisa Wellness.

Op het ogenblik van de online reservatie op onze website, worden deze Algemene Voorwaarden ter attentie gebracht van de klant, die zijn of haar uitdrukkelijk akkoord hiermee kan aangeven door het aanvinken van de voorziene opt-in check box. Alvorens een reservatie te kunnen voltooien dient de klant deze algemene voorwaarden uitdrukkelijk te hebben aanvaard, na hiervan kennis te hebben kunnen nemen.

 

Artikel 2. Reservaties – Herroepingsrecht – Klachten

2.1 Alle reservaties worden telefonisch gedaan of via de website van Elaisa Wellness. Een reservatie is enkel geldig na registratie van betaling, gevolgd door een bevestigingsmail verstuurd door Elaisa Wellness aan de klant.

2.2 De klant is bij het maken van een reservatie verplicht Elaisa Wellness in kennis te stellen van eventuele allergieën, ongemakken, (huid)ziektes of – aandoeningen.

2.3 Arrangementen die als dusdanig worden aangeboden door ons dienen te worden beschouwd als een samengesteld pakket dat een nieuw te wijzigen product uitmaakt.

2.4 Klanten hebben het recht om binnen een termijn van veertien (14) dagen, te rekenen vanaf de dag na de reservatie, een dag– of avond entree, een gereserveerde behandeling en/of arrangement, alsook een aankoop van een product te annuleren zonder opgave van reden, in zoverre de aankoop op afstand via telefoon of website is verlopen.

Uitoefening van het herroepingsrecht gebeurt via ondubbelzinnige verklaring aan Elaisa Wellness. Klanten kunnen hiervoor gebruik maken van het modelformulier, te raadplegen op volgende link: chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://economie.fgov.be/sites/default/files/Files/Forms/Formulier-herroeping.pdf.

Bij tijdige herroeping, betaald Elaisa Wellness alle ontvangen betalingen uiterlijk binnen 14 dagen na de uitoefening van het herroepingsrecht door de klant terug.

2.5 Klanten hebben eveneens de mogelijkheid om een behandeling/ arrangement of tijdens de dag- of avond entree, te annuleren wanneer de betrokken dienst reeds is aangevat.

In dat geval dienen de klanten de reeds verrichte diensten te vergoeden aan Elaisa Wellness.

2.6 Bij laattijdige aankomst op de gemaakte afspraak zal het volledige tarief van de behandeling dat reeds werd betaald aan Elaisa Wellness verblijven. Enkel de resterende tijd van de afspraak zal worden benut.

2.7 Om de rust en ontspanning in onze wellness alsook de kwaliteit en veiligheid van onze diensten te garanderen, kan de toegang tot het wellnessgedeelte geweigerd en/of beperkt worden indien het totale aantal bezoekers de vooropgestelde maximumcapaciteit heeft bereikt. In ieder geval zullen betaalde en bevestigde reservaties worden gerespecteerd en zal hieraan voorrang worden gegeven. Eventuele incidentele bezoekers, die op voorhand geen reservatie hebben gemaakt, kan de toegang o.m.w. veiligheids- en kwaliteitsredenen worden geweigerd.

2.8 Elaisa Wellness behoudt zich het recht voor om het complex geheel of gedeeltelijk exclusief ter beschikking te stellen aan organisatoren van evenementen met exclusieve toegang voor de gasten van het evenement. Mededelingen omtrent het plaatsvinden van evenementen met exclusieve toegang worden gecommuniceerd via de website of receptie van Elaisa Wellness. In ieder geval zullen deze eventuele reeds gemaakte en bevestigde reservaties niet doorkruisen en/of de uitvoering daaraan onmogelijk maken.

2.9 Elaisa Wellness behoudt zich het recht voor om haar faciliteiten geheel of gedeeltelijk te sluiten ten einde herstellings- of onderhoudswerken te kunnen uitvoeren. De niet-beschikbaarheid van faciliteiten van Elaisa Wellness wegens uitvoering van dringende en/of absoluut noodzakelijke herstellings- of onderhoudswerken wordt beschouwd als een overmachtssituatie in de zin van artikel 5 en geeft geen aanleiding tot betaling van een schadevergoeding door Elaisa Wellness.

2.10 In geval van sluiting die niet te wijten is aan overmacht en tot gevolg zou hebben dat een gedane en bevestigde reservatie toch niet kan doorgaan zal Elaisa Wellness kosteloos een ander tijdstip aanbieden aan de klant. Indien de klant hier niet op kan of wenst in te gaan, zal Elaisa Wellness de reeds betaalde bedragen aan de klant terugbetalen, zonder interest of enige andere vorm van schadevergoeding en binnen de zeven (7) dagen na de schriftelijke vraag van de klant hiertoe.

2.11 Klachten aangaande de faciliteiten van Elaisa Wellness dienen binnen de 48 uur schriftelijk of via e-mail te worden gemeld aan Elaisa Wellness. Bij het verstrijken van voornoemde termijn worden de faciliteiten van Elaisa Wellness geacht in overeenstemming te zijn met datgene waartoe Elaisa Wellness zich verbonden heeft en met de verwachtingen daaromtrent van de klant.

2.12 De behandelingen aangeboden door Elaisa Wellness worden uitgevoerd door wellness-therapeuten die geen medische analyse maken. De aangeboden behandelingen, inclusief het gebruik van de producten, zijn niet bedoeld voor het diagnosticeren, genezen, verminderen, voorkomen of behandelen van een ziekte of gezondheidstoestand, en kunnen niet beschouwd worden als medisch hulp- en/of geneesmiddel.

De klanten zijn verplicht om correcte en relevantie informatie m.b.t. de medische condities, alsook eventuele allergieën, huidziektes of -aandoeningen, voorafgaand te melden aan Elaisa Wellness.

Eventuele klachten en/of opmerkingen in verband met de behandelingen, dienen onmiddellijk te worden gemeld aan de behandelende therapeut en dit uiterlijk bij afloop van de behandeling en/of de afrekening, dan wel van zodra eventueel hiermee verbonden klachten zich manifesteren. Het verstrekken van onjuiste informatie over de medische en/of lichamelijke toestand, alsook het laattijdig melden van klachten i.v.m. de behandeling zal worden beschouwd als foutief en/of onzorgvuldig.

Klanten mogen geen behandelingen boeken tegen medische instructies in. Elaisa Wellness kan niet aansprakelijk worden gehouden indien de klant, ondanks tegenstrijdige medische instructies, toch overgaat tot het boeken en ondergaan van een behandeling en/of reservatie.

2.13 Door het maken van een boeking aanvaarden klanten de privacyverklaring https://www.elaisawellness.com/support/privacybeleid/ van Elaisa Wellness.

 

Artikel 3. Betaling – Prijs – Cadeaubon

3.1 De betaling gevraagd en uitgevoerd bij de reservatie bedraagt het totale kost van de betrokken dienst, behandeling of product vervat in de reservatie. Dit bedrag moet worden betaald via online banking of overschrijving. Eventuele bijkomende diensten en/of consumpties te plaatse zullen bijkomend worden aangerekend.

3.2 Elaisa Wellness rekent de prijzen aan conform haar geldende prijslijsten ten tijde van de reservatie. Tariefwijzigingen hebben geen invloed op reeds betaalde reservaties en zullen in geen enkel geval aanleiding geven tot betaling van een meerprijs voor reeds gedane, betaalde en bevestigde reservaties.

3.3 Een cadeaubon van Elaisa Wellness is twee jaar geldig te rekenen vanaf de aankoopdatum.

Behoudens geldig beroep op het herroepingsrecht binnen de 14 dagen na online aankoop, worden cadeaubonnen niet terugbetaald.

3.4 Indien de betaling bij reservaties niet slaagt en/of om een bepaalde reden die vreemd is aan Elaisa Wellness door de financiële partner en/of tussenpersoon wordt geweigerd en/of niet wordt goedgekeurd, zullen wij de reservatie als niet voltooid beschouwen en niet gehouden zijn de beoogde reservatie te respecteren en/of gevraagde dienst te leveren.

 

Artikel 4. Privacy

4.1 De verwerking van persoonsgegevens door Elaisa Wellness op grond van deze Algemene Voorwaarden gebeurt in overeenstemming met het privacybeleid Elaisa Wellness.

Onder meer de doeleinden van de verwerking, de wettelijke grondslag hiervoor en de rechten van de betrokkene (inzage, verbetering, beperking, bezwaar, verwijdering en overdracht) zijn hierin beschreven. Bij vragen, klachten of verzoeken, contacteer ons op info@elaisawellness.com of de Gegevensbeschermingsautoriteit op contact@apd-gba.be.

Voor informatie over de verwerking van persoonsgegevens door Elaisa Wellness n.a.v. onze behandelingen, diensten, producten en/of uw bezoek op deze website, zie onze privacyverklaring op volgende link: https://www.elaisawellness.com/support/privacybeleid/.

4.2 Elaisa Wellness behoudt zich het recht voor om haar privacybeleid op elk ogenblik te wijzigen. Elaisa Wellness adviseert u dan ook om haar privacybeleid regelmatig na te kijken op de website. Bij belangrijke wijzigingen die een aanzienlijke invloed hebben op de (rechten van de) betrokkene, zal Elaisa Wellness de betrokkenen hiervan op de hoogte brengen.

4.3 Wijzigingen in de persoonlijke situatie van de klant (adreswijzigingen, wijzigingen bankrekeningnummer, etc.) dienen schriftelijk doorgegeven te worden aan de receptie van Elaisa Wellness per e-mail: info@elaisawellness.com. Deze wijzigingen zijn persoonlijk en kunnen niet in naam van derden gebeuren, tenzij mits volmacht.

4.4 Elaisa Wellness kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele fouten of vergissingen opgenomen in de persoonsgegevens van de klant, behoudens deze fouten of vergissingen onterecht behouden blijven na een verzoek tot rectificatie door de betrokkene.

 

Artikel 5. Overmacht

5.1 Elaisa Wellness kan niet aansprakelijk worden gesteld wegens de niet-nakoming van haar verplichtingen, indien deze niet-nakoming te wijten is aan onverwachte omstandigheden die onafhankelijk van de wil van Elaisa Wellness tot stand zijn gekomen.

5.2 Als “overmacht” zal in deze algemene voorwaarden worden beschouwd: brand, overstroming en/of enige andere natuurramp, terrorisme, overheidssancties, beslag, staking of eender welke andere gebeurtenis buiten de wil en/of controle van Elaisa Wellness alsook eender welke andere gebeurtenis die een algemene impact heeft op de volksgezondheid en/of nationale economie, zoals een lockout of lockdown, een pandemie of epidemie.

 

Artikel 6. Aansprakelijkheid

6.1 Elke klant maakt op eigen risico gebruik van de faciliteiten van Elaisa Wellness. Elaisa Wellness kan niet aansprakelijk worden gesteld voor gebeurlijke ongevallen die plaatsvinden op haar terreinen bij het gebruik hiervan door de klant.

6.2 Elaisa Wellness kan niet aansprakelijk worden gesteld voor diefstal van en/of beschadigingen aan persoonlijke goederen die eigendom zijn van de klant, tenzij vaststaat dat voormelde feiten begaan zijn door een persoon waarvoor Elaisa Wellness wettelijk aansprakelijk en/of verantwoordelijk is.

Elaisa Wellness kan niet aansprakelijk worden gesteld voor lichamelijke letsels veroorzaakt door derden en/of personen waarvoor Elaisa Wellness wettelijk niet verantwoordelijk en/of aansprakelijk is tijdens het gebruik door de klant van de door Elaisa Wellness aangeboden faciliteiten.

6.3 Het gebruik van lockers, zoals beschreven in ons huisreglement, is verplicht. Klanten zijn verantwoordelijk voor schade door hun veroorzaakt aan de lockers en dienen de kosten van een eventuele herstelling te vergoeden.

 

Artikel 7. Slotbepalingen

7.1 De ongeldigheid van één of meer bepalingen van de Algemene Voorwaarden doet geen afbreuk aan de geldigheid van andere bepalingen.

7.2 Het zich niet beroepen door Elaisa Wellness op een bepaling voorzien in de Algemene Voorwaarden kan in geen enkel geval worden geïnterpreteerd als een verzaking naar de toekomst toe.

7.3 Deze Algemene Voorwaarden worden beheerst door Belgisch recht. Elk geschil voortvloeiend uit of verband houdend met deze Algemene Voorwaarden en/of de relatie tussen klanten en Elaisa Wellness n.a.v. een dienst, product of behandeling aangeboden door Elaisa Wellness behoort tot de uitsluitende bevoegdheid van de rechtbanken te Hasselt.

 

Artikel 8. Algemeen huisreglement

8.1 De huisregels van Elaisa Wellness, zoals hieronder weergegeven, maken integraal deel uit van de Algemene Voorwaarden. Indien u bij reservatie akkoord gaat met deze Algemene Voorwaarden, gaat u eveneens akkoord met het daarin vervatte huisreglement.

8.2 Dit huisreglement heeft tot doel de veiligheid, rust en hygiëne bij het bezoek aan alle faciliteiten van Elaisa Energetic Wellness te waarborgen. Teneinde al onze bezoekers een aangenaam verblijf te kunnen garanderen, zijn alle bezoekers verplicht deze huisregels te respecteren en na te leven.

Eenieder die te gast is in één van onze faciliteiten wordt geacht kennis te hebben genomen van deze regels voorafgaandelijk aan elk bezoek.

Elaisa Wellness heeft het recht om elke persoon die het huisreglement niet naleeft de toegang tot de instelling te verbieden.

8.3 HUISREGLEMENT – REGELS

  • De huisregels zijn van toepassing op alle faciliteiten van Elaisa Wellness.
  • Om de rust te bewaren, de beste service aan onze gasten te kunnen bieden en de veiligheid in de wellness te garanderen worden er niet meer dan 400 bezoekers toegelaten.
  • Alle bezoekers dienen zich aan te melden bij de receptie van Elaisa Wellness. Om de veiligheid binnen Elaisa Wellness te kunnen garanderen worden alle bezoekers ingeschreven en/of nagekeken via identiteitskaart (E-ID). Zonder vertoning van identiteitskaart kan een bezoeker geen gebruik maken van de faciliteiten.
  • Elaisa Wellness kan alvorens de toegang te verlenen tot de faciliteiten, aanvullende eisen stellen met betrekking tot de persoonlijke hygiëne en de kledij van de bezoeker. Het verzorgen van de persoonlijke hygiëne (bijvoorbeeld tandenpoetsen, scheren, haar kleuren, etc.) is niet toegestaan in de faciliteiten van Elaisa Wellness.
  • Aanwijzingen m.b.t. veiligheid, hygiëne en het gebruik van onze diensten van het personeel van Elaisa Wellness dienen steeds te worden gevolgd.
  • Om de stilte te behouden zijn gsm’s, tablets en laptops niet toegelaten in het complex.
  • Tassen en handtassen zij niet toegelaten in het complex. Gebruik hiervoor de voorziene lockers.
  • Omwille van de GDPR privacy wetgeving is het strikt verboden GSM/cameratoestellen mee te nemen in het gehele wellness complex. Deze worden opgeborgen in de lockers.
  • Het is niet toegestaan om foto’s of video’s te maken binnen het gehele wellness complex, noch is het toegestaan beeldmateriaal m.b.t. Elaisa Wellness te publiceren via de sociale media kanalen of andere online en/of offline kanalen.  Indien dit toch gebeurt, behoudt Elaisa Wellness zich het recht om het beeld en/of videomateriaal te laten verwijderen. Het nemen en publiceren van foto’s of video’s kan enkel mits uitdrukkelijke toestemming van Elaisa Wellness.
  • Badjassen en handdoeken zijn te huur bij de receptie (alleen inbegrepen in de prijs als dit bij een vast arrangement wordt vermeld en/of is opgenomen in de reservatie).
  • Het dragen van een badjas is in Elaisa Wellness verplicht. Je kan deze huren bij onze receptie of je mag jouw eigen badjas meebrengen.
  • Badjas (en badkleding op badkledingdagen) is verplicht bij het betreden van het restaurant. Andere kleding is niet toegestaan.
  • Het dragen van een boerka of burkini en/of zwembroeken tot onder de knie of badkleding met lange mouwen zijn niet toegestaan in het gehele wellness complex.
  • Het reserveren van de ligbedden is niet toegestaan.
  • Wij verzoeken de gasten de stilte te respecteren doorheen het ganse gebouw.
  • Het wellness complex betreden met schoenen, laarzen of ander schoeisel is verboden. Het dragen van anti-slip badslippers is verplicht bij het zich verplaatsen in het wellnesscomplex. Slippers zijn te koop bij de receptie. Sauna’s en baden betreed je blootsvoets.
  • In het saunagedeelte is het dragen van badkleding niet toegestaan (m.u.v. badkledingdagen).
  • Verplicht gebruik van handdoeken in sauna’s en hammam.
  • Voor het in gebruik nemen van ons saunacomplex dien je eerst een douche te nemen. Ook na elk bezoek aan de sauna, de infrarood, het toilet of stoombad dien je eerst een douche te nemen alvorens je in de whirlpool of het zwembad gaat.
  • Het is absoluut verboden om te zwemmen in het meer zonder een gelegitimeerd opzichter van Elaisa Wellness, om te duiken in de zwembaden en om bij onweer of bliksem de buiten(zwem)baden te betreden en/of de gebruiken.
  • Het leidinggevend personeel en het management zijn eveneens gemachtigd om aanwezige gasten uit Elaisa Wellness te zetten (dronkenschap, ordeverstoring, niet naleven van deze huisregels, en dergelijke).
  • Eigen drank en eten zijn niet toegelaten in ons complex. Eten en drank kunnen enkel genuttigd worden in het restaurant. Het is dus verboden drank of eten te verbruiken in onze sauna’s, stoomcabine, whirlpools of zwembaden.
  • Wij vragen eenieder respect voor alle bezoekers en zich te onthouden van agressief of racistisch gedrag, ongewenste of gewenste intimiteiten, beledigingen, dronkenschap of fysiek geweld. Bezoekers die zich hier niet aan houden, dienen op eerste verzoek van Elaisa Wellness de faciliteiten onmiddellijk te verlaten, zonder enige vorm van compensatie of schadevergoeding.
  • Iedere bezoeker krijgt tijdens het verblijf een polsbandje om zijn/haar locker te sluiten en waarmee alle bestedingen worden geregistreerd. Het is verplicht om het bandje te dragen gedurende het ganse bezoek aan ons complex. Bij verlies van het polsbandje zal een bedrag ter waarde van de inkom aangerekend worden.
  • Bij Elaisa Wellness kan je ter plaatse eventuele bijkomende diensten, producten of consumpties met bancontact of met creditcard betalen, m.n. bij vertrek.
  • Het volledige gebouw is rookvrij. Er is een rokersruimte voorzien aan de buitenkant van het complex.
  • Kinderen zijn toegelaten vanaf 12 jaar.
  • Kinderen tot 16 jaar dienen steeds onder toezicht van een volwassene te blijven.
  • Het is niet toegestaan producten toe te voegen aan het zwembad, de jacuzzi of de sauna’s.
  • Huisdieren worden niet toegelaten.