Themadag Mind & Mental Health

Vanaf medio 2020

Tijdens deze themadag richten we ons op mentale ontspanning en inzicht in wat dagelijkse gedachten met ons doen. Onze mind is zoals een monnik ooit zei: “een babbelende, springende aap, niet stil te krijgen en zeer vermoeiend”.

Door te leren ontspannen en ons denken anders te gebruiken, kunnen we de gedachten tot rust brengen. Zo leer je jezelf anders bekijken, je leert anders te voelen. Positieve gedachten krijgen meer plaats terwijl de negatieve gedachtevormen kunnen verdwijnen.

Jouw mindset is van cruciaal belang om gezonder en rustiger te leven. Lichamelijke klachten zullen verminderen. Er komt meer ruimte voor jezelf. Je leert meer te vertrouwen en vrijer te bewegen in je hoofd en in je leven.

Tijdens deze dag helpen we je inzicht te geven om gezond en opbouwend te leren denken en meer in het nu te genieten.

Dagindeling

 • Ontbijt
 • Lezing
 • Yoga
 • Pauze
 • Klankconcert
 • Lezing
 • Meditatie

Ontbijt

Voor we aan de dag beginnen gaan we samen naar het restaurant voor een smakelijk ontbijt.

Lezing - Deel 1

Tijdens deze lezing gaan we ons verdiepen in de werking van je geest of denken. We gaan het hebben over de werking van het brein, het bewustzijn, het onderbewustzijn en het onbewuste. We bekijken valkuilen en de kracht van ompoling van gedachten. Welke invloed heeft het leven op jouw gedachten en welke invloed hebben je gedachten op het leven. Het belang van rust, bineairobeats en de juiste klanktrilling.

Yoga

Tijdens een geleide yogasessie ervaar je dat door bepaalde fysieke houdingen aan te nemen, je automatisch rust vindt in je geest. Dat is dan ook het uitgangspunt van yoga: geest, lichaam en ziel op één lijn brengen voor het bereiken van innerlijke harmonie. De geest heeft de neiging om voortdurend in het “verleden of de toekomst” te leven, maar je fysieke ervaring situeert zich in het “nu”. Als je bewustzijn gefocust is op het menselijk lichaam, wordt je geest bijna gedwongen om tot rust te komen. Je kan het zien als een automatisch proces dat volgt bij beoefening van yoga.

Pauze

Tijdens de pauze kan je gebruik maken van de standaardaccommodatie van Elaisa, zoals het gebruik van andere sauna’s. Je kan tevens genieten van de heerlijke recepten aangeboden in onze restaurants.
De pauze gaat door van 12u tot 14u. De middagmaaltijd en dranken zijn geen deel van de themadag.

Klankconcert

Geniet één uur lang van een akoestisch klankbad in de bijzondere klankruimte van Elaisa. Je maakt een klankreis waar klanken, kristallen en kleuren diep op je inwerken. Tijdens deze pure ontspanning kan je genieten van allerhande muziekinstrumenten die je weer helemaal afstemmen op frequenties van welzijn, innerlijke balans en een gevoel van vrede. De klankbeoefenaar werkt met diverse etnische instrumenten uit alle windstreken zoals bv Tibetaanse klankschalen, Didgeridoo, handpan, Sjamanen trommels, kristallen harp, …

Lezing - Deel 2

Tijdens deze lezing wordt er dieper ingegaan op het bewust omgaan met stress en met kritiek van de anderen. Het leven als mens en de verbonden illusie. Bevrijding van een vastgelopen leven of hoe pool ik mijn leven om.

Meditatie

Deze meditatie is helemaal op de dag afgestemd, op ompoling, vooruitgang en positieve levensvorming.
Na het dagarrangement word je vriendelijk uitgenodigd om verder deel te nemen aan al de gratis faciliteiten die Elaisa jou aan te bieden heeft.

Geniet – kom tot rust – beleef – en herleef.

Individuele Mind & Mental Health behandeling

Verkies je liever een individuele behandeling dan een beleving in groep? Dan kan je kiezen voor:

 • Een persoonlijke consultatie : bachbloesems, aromatherapie, soultherapie, hypnotherapie
 • Een behandeling in bioresonantie
 • High Frequency room
 • Een begeleide meditatie

Aanbod themadagen

Ontdek onze themadagen

Aanbod

Ontdek het volledig aanbod van Elaisa