Teambonding
De Vier Elementen

Teambonding “De 4 elementen”

Vuur, lucht, water en aarde

Het teambonding pakket “De 4 elementen” is gebaseerd op de actieve beleving van de vier elementen: vuur, lucht, water en aarde.   De doelstelling van dit programma is dat men  via de beleefde ervaring de verschillende elementen, in hun essentie,  gaat ervaren, voelen en integreren.  Via de actieve beleving  gaan wij herkennen dat ieder oerelement  een specifieke primordiale kracht belichaamt dat deel is van het manifestatieproces. Wij worden bewust  dat elk element,  met zijn specifieke eigenschappen,  een bouwfundament is in de realisering  van doelstellingen.

Het Teambonding pakket “De vier elementen” kan afhankelijk van de beoogde deelname doelstelling op verschillende manieren ingezet worden. Het kan als een ééndaags beleving programma geboekt worden maar ook maatwerk is mogelijk. Ook biedt Elaisa Inspiration Centrum pakketten aan waarbij de focus ligt bij de beleving en interactie van één specifiek element. Op die manier kunnen zowel ééndaagse als meerdaagse pakketten samengesteld worden waarbij elk element apart uitgelicht en ervaren wordt.

Het ”4 elementen” teambonding pakket:

 • stimuleert het creatief potentieel.
 • activeert daadkrachtig manifestatie.
 • bevordert leiderschap kwaliteiten.
 • ondersteunt bewustwording processen.
 • ruimer inzicht.
 • helpt ons sterker, bewuster, creatiever en inzichtelijker te worden.

Om efficiënt een return on investment te genereren is het aangewezen om vanuit een vooraf gedefinieerde doelstelling te werken. Op die manier kunnen de deelnemende teamleden de kracht  en de essentie van de elementen tijdens hun beleving inzetten om de realisatie van de doelstelling vorm te geven.

Het programma

09u45 Aankomst Parking Elaisa
09u45  – 10u00 Shuttlebus brengt je naar Elaisa
10u00 – 11u00 Ontvangst in de Avalon ruimte incl. presentatie programma
11u00 – 13u00 Vuur – Temazcal
13u00 – 14u00 Lunch
14u00 – 15u00 Lucht – Sound Ceremony
15u00 – 16u30 Water –  Ice Bath & Breathwork
16u30 – 17u00 Aarde – Qi Gong

Aankomst

De beleving van het teambonding “4 elementen pakket” begint reeds op de Elaisa parking.  Een elektrische shuttlebus brengt iedere deelnemer, na een korte rit te midden van de natuur,  tot aan de imposante ingang van het Elaisa Inspiration Center.  Het  symmetrische gebouw van Elaisa is gebouwd volgens de Universele Wetten naar het beeld van de Egyptische  tempels.  Aan de receptie wordt de groep verwelkomt door één van onze medewerkers die allen vervolgens begeleid tot de Avalon ruimte.

Avalon

De Avalon ruimt is het hart van het Elaisa Inspiration Center.  Het is zo gebouwd met de uitnodiging te verbinden. In de vormgeving vonden wij inspiratie bij de “Ronde Tafel van Avalon”. Hier nodigen wij elke deelnemers plaats te nemen. Na het verwelkom woord, wat praktische uitleg en de presentatie  “Manifestatie en de vier elementen” start het actieve  gedeelte met de beleving van de vier elementen.

Vuur Element

Temazcal, circa 120 min.

Nadat ieder zich heeft omgekleed wordt de groep uitgenodigd om via de Temazcal vuurceremonie de essentie van het teamverband te beleven.  De Temazcal is een traditionele Mexicaanse zweethut die het welzijn bevordert.  Als enigste in de Benelux kan je bij Elaisa deze onvergetelijke en diepgaande beleving ervaren.

De vuurceremonie beleving bestaat uit 3 delen:

 • Openingsritueel
  In dit ritueel gaan we  terug naar het moment dat de mens zich als individu met een groep verbindt. Hier treffen wij de eerste voorbereidingen voor de Temazcal.  We bouwen samen een ceremonieel vuur waarin wij als team, door lavastenen in het vuur te leggen, onze intentie plaatsen.  Een kampvuur biedt veel praktische voordelen voor groepsverbinding.   Ze bevordert samenwerking en  taakverdeling .
 • Temazcal
  Eens de lavastenen roodgloeiend zijn, worden deze in de zweethut gebracht.  In de Temazcal vertoeft men in volledige duisternis om helemaal in jezelf te kunnen keren. Door het geleidelijk aan opvoeren van de warmte in combinatie met de klanken van diverse oerinstrumenten en begeleide visualisatie gebeurt er iets magisch.  Je bent niet meer in staat om te denken maar enkel om te voelen. Te voelen wat er werkelijk in jou leeft. Je ontdekt als het ware jou eigen potentieel.  Deze ervaring kan helpen grenzen te doorbreken, angsten te overwinnen, emoties te ontsluiten en overtuigingen los te laten.  Het bijwonen van een Temazcal is een persoonlijk proces dat begint met een somatisch evenwicht en culmineert in een transformatie.
 • Afkoeling
  Na deze innerlijke beleving nemen we jullie mee om gezamenlijk af te koelen in ons natuurlijk meer.   Wij sluiten deze  unieke, team-verbindende ervaring terug af rond het vuur.

Lunch

60 min

Na de Temazcal bieden wij een welverdiende gezonde lunch aan in het Elaisa Wellness Restaurant.  Het  adembenemende weidse zicht op het meer en de terrils, helpt ons te ontspannen.

Lucht Element

Sound Ceremony, circa 60 min.

Na de eerste kennismaking met het vuur element nemen wij de deelnemers mee in de wereld van klank en trilling.  Hier wordt de  groep ondergedompeld in de diep ontspannen sferen van klank in de originele klankruimte van Elaisa. Het team neemt plaats op de voorziene ligbanken waar ze languit ontspannen, genieten van een diepgaand melodisch concert van harmoniserende klanken en liederen vanuit het hart.  De klanken van de verschillende instrumenten dragen bij tot een diepe rust.  Het lichaam komt al resonerend in een meditatief veld. Men kan de trilling tot in het lichaam voelen, hetgeen diepe ontlading teweegbrengt alsook zeer opladend werkt.

Water Element

Icebatch & Breathwork, circa 60 min.

Via ademhalingstechnieken, meditatie en koude therapie worden wij sterker en gezonder.  Door de interactie van ademhaling, meditatie en het trainen met de koude creëren we een sterke verbinding tussen lichaam en onze geest. Daardoor leren we hoe we met verschillende stressniveaus kunnen om gaan.  Deze ademhalingsoefening beïnvloedt het autonome zenuwstelsel, dat verantwoordelijk is voor de onbewuste aansturing waardoor men in staat is om te presteren. Gedurende korte tijd stijgt de Ph-waarde van het bloed minimaal. Dit betekent een alkalisch milieu in het bloed dat zorgt voor minder verzuring van het lichaam.  Een zeer effectief hulpmiddel voor meer energie, focus en concentratie! Deze techniek stelt ons in staat om zonder weerstand en gedurende 2 minuten in het ijskoude meer of ijs-bad te vertoeven.  Een ijsbad nemen is een geweldige manier om te ontdekken waartoe je in staat bent.  Het geeft niet enkel een boost aan jouw immuunsysteem maar ook aan het zelfvertrouwen.

Aarde Element

Qi Gong, circa 30 min.

Via het herhaaldelijk bewegen en correct ademhalen wordt geacht de stroming van QI, de levensenergie, in het lichaam positief te beïnvloeden. Elk lichaamsdeel (met de nadruk op interne organen) wordt geacht een zekere mate aan levensenergie te hebben.  De Qi in alle lichaamsdelen is, als ze gezond zijn, in balans.  Door het uitvoeren van Qi- gongoefeningen poogt met deze balans te onderhouden of te herstellen. Qi-gongoefeningen zijn meestal opzichzelfstaande oefeningen waarbij men de lichaamsdelen volgens een voorgeschreven patroon beweegt, en deze bewegingen enige malen herhaalt, alvorens men naar een volgende beweging overstapt. Een Qi-gongoefening kan ook statisch zijn, waarbij een staande of zittende houding langere tijd wordt aangehouden.

Bestel nu

Heb je interesse in het teambonding “De 4 elementen” pakket?

Vul hier dan het contactformulier in of stuur ons een e-mail via business@elaisainspirationcenter.com.
Het Elaisa Inspiration Team zal je zo spoedig mogelijk contacteren.   

   

  Nieuwsbrief

  Ontvang regelmatig het laatste nieuws van Elaisa Inspiration Center