Mindfulness

“Mindfulness beoogt een innerlijke balans te vormen, die je helpt het leven te benaderen met een grotere stabiliteit, begrip en wijsheid.”
– Jon Kabat Zinn.

Mindfulness is goed voor iedereen die de kwaliteit van het leven in eigen handen wil nemen en iedereen die beter wil leren omgaan met stress, pijn, hevige emoties en negatieve gedachten.
Dus voor iedereen die bewuster in het leven wil staan en meer wil kunnen genieten van het leven.

Mindfulness is een levenshouding.
Een wakkere, open en opmerkzame houding.
Het is een wetenschappelijk onderbouwd stresshanteersysteem dat steeds vaker gebruikt wordt in de medische wereld, het onderwijs en het bedrijfsleven. Belgisch en internationaal onderzoek hebben aangetoond dat mindfulness de weerbaarheid tegen burn-out en depressie preventief verhoogt en de aandachtsfuncties versterkt.

We trainen in aandacht via oosterse meditatietechnieken getoetst aan westerse gedragspsychologie. Het wil ons de werkelijkheid leren zien zoals die is.
Mindfulness leert ons om helder bewust te zijn van wat ervaringen met ons doen. Reageren we vanuit een automatisch patroon of kunnen we een situatie ook bewust benaderen? Als we vaker bewust zijn, kunnen we beter omgaan met de wisselvalligheden van het leven, juist wanneer die moeilijk of uitdagend zijn.

Mindfulness leert ons dat we altijd een keuze hebben. Niet in wat ons overkomt, maar wel in onze reactie daarop. Mindfulness nodigt ons uit om met liefdevolle aandacht in het leven te staan, open voor elk nieuw moment zonder verlangen of afkeer maar met aanvaarding voor wat is. Hierdoor leren we beter omgaan met wat zich aandient in het leven, ook met momenten van pijn en verdriet.
Mindfulness richt zich op het loslaten van de oneindige wereld van gedachten, oordelen, zorgen en plannen en leert contact te maken met de kracht en de helderheid van het hier en nu.
We leren oog te hebben voor de rijkdom van dit moment waardoor we meer kunnen genieten van het leven. Onze onrustige geest is dit alles echter niet gewoon. Het trainen van onze aandacht opdat we ons niet langer verliezen in onze gedachten, emoties, automatische reactiepatronen, … vraagt oefening.

In deze workshop wordt de theoretische toelichting afgewisseld met oefeningen/ervaren.
We ontdekken en beleven, naar binnen én buiten, (letterlijk en figuurlijk) gebruik makend van de prachtige omgeving. Een versnelling terug, tijd om te voelen, te beleven en te ervaren.
Een ervaring van verstillen, ontdekken, op adem komen, stilstaan en toch bewegen, natuurbeleving.

Aanbod

Ontdek het volledig aanbod van Elaisa