INNER CEREMONY dagretreat

zaterdag 27 april 2024
woensdag 15 mei 2024
zondag 23 juni 2024

€ 295,00

Op de Inner Ceremony retreat neem je de tijd om naar binnen te keren en je te verbinden met je ademhaling.
Ademen is leven, leven is ademen. Je ademhaling wordt sterk beperkt door fysieke blokkades, vastzittende emoties en negatieve overtuigingen. Door bewust vollediger te ademen, ontstaat er beweging in je fysieke, emotionele, mentale en energetische lichaam. Dit werkt bevrijdend en creëert meer ruimte voor jouw levenskracht en verlangens.

We beginnen de dag met de focus op het fysieke aspect van de ademhaling. Via yoga en ademhalingstechnieken breng je meer ruimte en bewustzijn in je lichaam. Dit legt een mooie basis voor de daarop volgende zweethut ceremonie, de Temazcal.
In de temazcal ceremonie verbinden we ons met de natuurelementen om in een dieper contact te komen met jezelf en het het leven rondom je. Aan het vuur bereiden we ons op een rituele manier voor met reflecties en intenties.
De uitdagingen in de zweethut nodigen je uit om echt naar binnen te keren en elke lach en traan te verwelkomen.
Nu sta je helemaal open en ben je klaar voor een diepgaande ademreis.
In de biodynamische ademsessie ga je de energiestroom in je lichaam verhogen met een diep verbonden ademhaling via de mond. Dit brengt de delen waar het in jezelf niet goed stroomt naar de oppervlakte.
Je ademt er doorheen, je beweegt, je masseert en je verwelkomt opnieuw elke lach en elke traan…
Door dit alles te doorvoelen en in beweging te brengen komt er meer stroming in jezelf en in je leven.
Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor je innerlijke rust, vrijheid, helderheid, kracht,… meer ruimte voor jou.
Deze ervaring wordt in volle relaxatie geïntegreerd tijdens een klankceremonie. Live muziek is een rode draad doorheen het geheel. De klanken ondersteunen je, raken je en openen je.

Wat kun je verwachten?

 • Biodynamische ademsessie
 • Yoga
 • Temazcal Ceremonie
 • Klankceremonie
 • Meer ruimte voor je innerlijke rust, vrijheid, helderheid, kracht

Het bedrag is inclusief:

 • Hele dag ondersteuning door Peter en Brechtje
 • Toegang tot alle saunafaciliteiten
 • Lunch*
 • Avondmaaltijd*
 • Een bijzondere kristal drankfles t.w.v. 27,95 euro

*Andere dranken buiten water zijn niet in de prijs inbegrepen (let op: we raden je af om tijdens de retreat cafeïne of alcohol te nuttigen)

Praktische info

 • Datums:
  27 april 2024
  15 mei 2024
  23 juni 2023

 

 • Tijd: van 10.00 tot 20.00 uur
  (Nadien kan je tot 22u gebruik maken van alle saunafaciliteiten)

 

 • Woensdag en donderdag zijn onze badkledingdagen. Overige dagen zijn discreet naakt.
 • Deze retreat wordt in het Nederlands gegeven.
 • Zelf mee te nemen: slippers, handdoek(en), badjas (Deze zijn ook bij ons te huren).
 • Losse makkelijke kledij voor yoga-sessie meenemen.

Hoe herontdek je jezelf?
Simpel: klik op de knop hieronder en schrijf je meteen in voor de eerstvolgende Inner Ceremony retreat.
Maximaal aantal deelnemers : 12

Brechtje

Wie is Brecht?

Na een bijna-doodervaring als tiener veranderde er iets in mij. Niet alleen kregen mijn immuunsysteem en zenuwstelsel een stevige klap, ook kon ik mijn diepe verlangen naar ware vrijheid, vervulling en verbinding niet langer negeren.
Ik werd massage therapeut, met de traditionele Chinese geneeskunde en fascia-therapie als basis.
Ook schoolde ik me gedurende 10 jaar als yogadocent in zowel vinyasa, hatha, yin, restorative yoga en yogatherapie. In elke yogavorm staat voor mij lichaamsbewustzijn en het terug vinden van de natuurlijke houding en beweeglijkheid centraal.
Mijn meest recente liefde en heling vind ik in het ademwerk, specifiek de methode Biodynamic breathwork and trauma release system.
Door de jaren verdiepte ik me in het energetische lichaam en ontwikkelde zo een eigen kader en werkwijze die het energetische lichaam en de wereld rondom vooral laat ervaren vanuit de natuurelementen.
Ook vond ikzelf veel heling in het eren van de natuurlijke cycli van activiteit en rust. Zo kreeg ik een diepe waardering en fascinatie voor de regularisatie van het zenuwstelsel, waarmee ik werk tijdens mijn yoga- en breathwork sessies.
Vandaag werk ik onder de naam Elemental Roots. Daar mijn werk het gronden in het lichaam en de wereld rondom je faciliteert.
Het lichaam en de ademhaling zijn steeds de ingang, daar beiden niet Kunnen “liegen”, ze spiegelen je psyche en fysiologie, én zijn je innerlijke kompas.
In Elaisa bied ik de biodynamische ademsessies aan, zowel in groep samen met Peter De Clippel, als individuele sessies. Verder vind je mij terug in de temazcal ceremony en in de yoga en meditatie sessies.

PeterDC

Wie is Peter?

Ik doe m’n ogen dicht en adem, voel de ruimte en de mensen, en gebruik muziek als leidraad en houvast op weg naar stilte. In die stilte is er ruimte van waaruit weer klanken komen. Muziek is voor mij de beste manier om uit m’n hoofd te komen en meer in m’n lichaam te zakken, zodat ik meer in contact kan komen met mezelf en met wat er in diepere lagen leeft.
Muziek kan veel teweeg brengen. Door de juiste frequenties of melodieën op het juiste moment te horen en voelen, kan het de juiste snaren raken en deuren openen naar diepere lagen van je bewustzijn. En dit is juist de manier waarop ik het fijn vind om dienstbaar te kunnen zijn. Dienstbaar op de weg naar binnen.
Ik breng mij muziek de wereld in als Peter Klank. In Elaisa vind je mij terug als klankmeester, saunameester, in de temazcal, en begeleid ik samen met Brecht Koch de kortere biodynamische ademreizen in groep.

Aanbod

Ontdek het volledig aanbod van Elaisa

Nieuwsbrief

Ontvang regelmatig het laatste Elaisa nieuws